Remote helpt bedrijven met het aannemen van werknemers in het buitenland – de startup haalt nog eens $150 miljoen op en is nu een 'unicorn' (2024)

Table of Contents
Remote helpt bedrijven met het aannemen van werknemers in het buitenland – de startup haalt nog eens $150 miljoen op en is nu een ‘unicorn’ GitLab als lichtend voorbeeld Remote is actief in 50 landen Lees meer over recruitment: BEKIJK OOK: Waarom LEGO zo duur is Meer Poetin promoot Rusland als veilige haven voor westerlingen die Russische morele waarden omarmen Tweeverdiener met inkomen van €80.000 kan uit iets minder dan 1 op 3 woningen kiezen Deze 46-jarige Amerikaanse woont voor langere tijd in een hotel met haar kinderen, omdat huurwoningen te duur zijn – ze is dolblij Melania is veel afwezig in de campagne van Trump: een tijdlijn van haar publieke optredens sinds eind 2022 Tsjetsjeense leider Kadyrov denkt dat zijn Tesla Cybertruck met machinegeweer door Rusland gebruikt kan worden in Oekraïne Brat summer is ending. Now brands are jumping on ‘demure’ fall. I never had any desire to visit the Midwest until a trip to Wisconsin changed my entire outlook on travel 3 ways to use ChatGPT to up your sales game, according to a consulting CEO Disney+ added Hulu shows. All hell broke loose for some parents. Deze 15 miljardairs hebben elk meer dan $100 miljard – samen zijn ze meer waard dan Google Partnerexperts Elke week op de hoogte: Nieuwsbrief Verkiezingen VS Vacatures Het Beste van Business Insider (ma-za): meld je aan! Picnic maakt na jaren van investeringen winst in Nederland Beleggers moeten oppassen voor manisch-depressieve beurs: de lessen van Mr. Market Faillissem*nten in industrie op hoogste niveau in 7 jaar in tweede kwartaal Krijg je hoge of lage AOW? Zo kan leefsituatie verschil maken als je samenwoont Rust scheppen in je slaapkamer? 8 dingen die je daar niet thuishoren, volgens opruimexperts Zie hoe Jeff Bezos de nieuwe raket van Blue Origin toont in een gigantische fabriek

HomeOndernemen

Remote helpt bedrijven met het aannemen van werknemers in het buitenland – de startup haalt nog eens $150 miljoen op en is nu een ‘unicorn’

Remote helpt bedrijven met het aannemen van werknemers in het buitenland – de startup haalt nog eens $150 miljoen op en is nu een 'unicorn' (1)

Herwin Thole

Redacteur

Remote helpt bedrijven met het aannemen van werknemers in het buitenland – de startup haalt nog eens $150 miljoen op en is nu een 'unicorn' (2)

Foto: Marcelo Lebre (L) en Job van der Voort, de oprichters van Remote.

  • Bedrijvenbegeleider Remote heeft een investering van 150 miljoen dollar opgehaald tegen een waardering van meer dan een miljard dollar.
  • Remote helpt bedrijven die iemand in het buitenland willen aannemen. Het platform handelt zaken als loonadministratie, belastingen en lokale personeelsbeloningen af.
  • Remote is in 2019 opgericht door de Nederlander Job van der Voort en zijn Portugese compagnon Marcelo Lebre.
  • Bekijk de homepagina van Business Insider Nederland voor meer artikelen.

Werken of afstand heeft door de coronacrisis een impuls gekregen. Dat merkt de startup Remote, dat bedrijven helpt met het aannemen van werknemers op afstand, als geen ander.

Het bedrijf van de Nederlander Job van der Voort en Portugees Marcelo Lebrehaalde in april 2020 al 11 miljoen dollar op, een jaar na de oprichting. In november kwam daar nog eens 35 miljoen dollar bij.

Nu volgt opnieuw een klapper. Investeerders, waaronder Accel, Sequoi en Index Ventures, steken nog eens 150 miljoen dollar in Remote, zo maakte het bedrijf woensdag bekend. Daarbij wordt Remote gewaardeerd op meer dan 1 miljard dollar, goed voor de felbegeerde unicorn-status.

Remote fungeert als tussenpersoon voor bedrijven die iemand willen aannemen uit het buitenland. Daar komt namelijk een hoop bij kijken:zaken als de loonadministratie, belastingen en personeelsbeloningen moeten voldoen aan lokale regels.

Dat allemaal uitzoeken voor elk land, daar hebben veel bedrijven geen zin in. Dus schakelen ze Remote in om dat voor hen te doen. Daarmee werpt Remote zich in feite op als lokale werkgever in het land van de werknemer.

Dat heeft als voordeel dat de werknemer fatsoenlijke secundaire arbeidsvoorwaarden krijgt. En daarmee is een bedrijf als werkgever weer een stuk aantrekkelijker.

GitLab als lichtend voorbeeld

Ervaring met werken op afstand deed Van der Voort op bij GitLab, het softwarebedrijf van de Nederlandse CEO Sytse Sijbrandij. Als vice president of product zag hij in vijf jaar tijd GitLab groeien van 5 naar 450 werknemers, zonder kantoor.

GitLab is inmiddels 2,75 miljard dollar waard en heeft ruim 1.300 werknemers die allemaal remote werken.

“Je kunt beter talent aantrekken op meer plekken in de wereld. En die mensen kunnen vaak veel zelfstandiger werken”, zei Sijbrandij in 2019 in gesprek met Business Insider. Minder woon-werkverkeer levert meer vrije tijd op en scheelt ook nog eens CO2-uitstoot.

Lees meer:Sytse Sijbrandij wilde eerst niks weten van investeerders, nu is zijn bedrijf GitLab $2,75 miljard waard – dit is zijn verhaal

Van der Voorts compagnon Marcelo Lebre is afkomstig van vertaaldienst Unbabel, waar hij hoofd technologie was. Samen bouwen ze sinds begin 2019 aan Remote.

Remote is actief in 50 landen

De HR-dienst blijkt zeer gewild. Het aantal klanten verdubbelt elke maand, liet het bedrijf eerder weten aanTechCrunch. Hoeveel klanten er zijn, wil Remote niet kwijt. Wel dat de bedrijfsgrootte uiteenloopt van tien werknemers tot een paar duizend. Bij Remote zelf werken inmiddels ruim 300 mensen.

Concurrenten zijn er volop: Deel, Papaya Global, Lattice, Factorial en Turing doen iets vergelijkbaars. Allemaal haalden ze tientallen miljoenen aan financiering op.

Wat Remote Volgens Van der Voort onderscheidt, is dat het bedrijf niet samenwerkt met partners, maar alles vanaf nul opbouwt.

“We zijn eigenaar van het hele netwerk, dus we hebben veel controle. Er zit geen derde partij in de keten”, zei hij eerder tegenSprout. Dat betekent dat Remote snel kan schakelen.

Remote heeft nu voet aan de grond in 50 landen. Dat moeten er binnen afzienbare tijd 80 worden. De nieuwe zak met geld moet daarbij helpen.

Lees meer over recruitment:

  • Bij Adyen komen jaarlijks 40.000 cv’s binnen – deze eigenschap moet je absoluut hebben als je er wilt werken
  • Tekenbonus, Tesla of een e-bike van de zaak: werkgevers trekken alles uit de kast in de strijd om IT-talent
  • YoungCapital wordt The Works: jongerenuitzender verwacht een recordomzet van €600 miljoen en wil internationaal groeien

BEKIJK OOK: Waarom LEGO zo duur is

Meer

  • recruitment
  • scaleups
  • Remote helpt bedrijven met het aannemen van werknemers in het buitenland – de startup haalt nog eens $150 miljoen op en is nu een 'unicorn' (3)

    Poetin promoot Rusland als veilige haven voor westerlingen die Russische morele waarden omarmen

    Immigranten uit het Westen die op zoek zijn naar “Russische spirituele en morele waarden

    Lees meer

  • Remote helpt bedrijven met het aannemen van werknemers in het buitenland – de startup haalt nog eens $150 miljoen op en is nu een 'unicorn' (4)

    Tweeverdiener met inkomen van €80.000 kan uit iets minder dan 1 op 3 woningen kiezen

    Het modale inkomen ligt in 2024 op 44.000 euro bruto, 6 procent meer dan vorig jaar. Toch hebben

    Lees meer

  • Remote helpt bedrijven met het aannemen van werknemers in het buitenland – de startup haalt nog eens $150 miljoen op en is nu een 'unicorn' (5)

    Deze 46-jarige Amerikaanse woont voor langere tijd in een hotel met haar kinderen, omdat huurwoningen te duur zijn – ze is dolblij

    De Amerikaanse freelance schrijfster Suzanne Hayes moest uit haar huurwoning en schrok van de pri

    Lees meer

  • Remote helpt bedrijven met het aannemen van werknemers in het buitenland – de startup haalt nog eens $150 miljoen op en is nu een 'unicorn' (6)

    Melania is veel afwezig in de campagne van Trump: een tijdlijn van haar publieke optredens sinds eind 2022

    In tegenstelling tot eerdere verkiezingen, ontbreekt Melania grotendeels in de campagne van haar

    Lees meer

  • Remote helpt bedrijven met het aannemen van werknemers in het buitenland – de startup haalt nog eens $150 miljoen op en is nu een 'unicorn' (7)

    Tsjetsjeense leider Kadyrov denkt dat zijn Tesla Cybertruck met machinegeweer door Rusland gebruikt kan worden in Oekraïne

    De leider van Tsjetsjenië deelde een video waarin hij een Cybertruck met machine geweer rijdt, di

    Lees meer

  • Remote helpt bedrijven met het aannemen van werknemers in het buitenland – de startup haalt nog eens $150 miljoen op en is nu een 'unicorn' (8)

    Brat summer is ending. Now brands are jumping on ‘demure’ fall.

    TikToker Jools Lebron’s “demure” video went viral, amassing over 35 million vie

    Lees meer

  • Remote helpt bedrijven met het aannemen van werknemers in het buitenland – de startup haalt nog eens $150 miljoen op en is nu een 'unicorn' (9)

    I never had any desire to visit the Midwest until a trip to Wisconsin changed my entire outlook on travel

    I never had a desire to see the Midwest until I saw photos of Door County, Wisconsin, in the fall

    Lees meer

  • Remote helpt bedrijven met het aannemen van werknemers in het buitenland – de startup haalt nog eens $150 miljoen op en is nu een 'unicorn' (10)

    3 ways to use ChatGPT to up your sales game, according to a consulting CEO

    Skaled Consulting CEO Jake Dunlap recommends ChatGPT in sales for its custom GPTs feature. Dunlap

    Lees meer

  • Remote helpt bedrijven met het aannemen van werknemers in het buitenland – de startup haalt nog eens $150 miljoen op en is nu een 'unicorn' (11)

    Disney+ added Hulu shows. All hell broke loose for some parents.

    Hulu content started appearing on the Disney+ app this summer for some Disney+ subscribers. Some

    Lees meer

  • Remote helpt bedrijven met het aannemen van werknemers in het buitenland – de startup haalt nog eens $150 miljoen op en is nu een 'unicorn' (12)

    Deze 15 miljardairs hebben elk meer dan $100 miljard – samen zijn ze meer waard dan Google

    Slechts vijftien mensen hebben meer dan honderd miljard dollar, al kunnen daar binnenkort drie pe

    Lees meer

Partnerexperts

Een huwelijk met AI: zo gaan we samenwerken in de toekomst
#techtalks
Een neurodivergent brein? 7 tips voor op de werkvloer
Groeien door jezelf te blijven
Kijk binnen in dit monumentale hotel in Gulpen-Wittem dat van A tot Z werd ingericht – economisch, maar zonder goedkope uitstraling
Je zaak op orde

Elke week op de hoogte: Nieuwsbrief Verkiezingen VS

Remote helpt bedrijven met het aannemen van werknemers in het buitenland – de startup haalt nog eens $150 miljoen op en is nu een 'unicorn' (19) Vacatures

  • Senior Information Security Officer
  • Manager ICT
  • Manager IT (afdelingsmanager Informatievoorziening)
  • Manager Financial Controll
  • Marketing Analist


Bekijk alle vacatures →

Het Beste van Business Insider (ma-za): meld je aan!

Zweedse startup werkt aan een techniek om kweekvlees voor €1 per kilo te kunnen produceren – in 2026 wil het bedrijf de markt op

Remote helpt bedrijven met het aannemen van werknemers in het buitenland – de startup haalt nog eens $150 miljoen op en is nu een 'unicorn' (22)

Remote helpt bedrijven met het aannemen van werknemers in het buitenland – de startup haalt nog eens $150 miljoen op en is nu een 'unicorn' (23)

Picnic maakt na jaren van investeringen winst in Nederland

Het bedrijf heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in het automatiseren van distributiecentra en z

Lees meer

Remote helpt bedrijven met het aannemen van werknemers in het buitenland – de startup haalt nog eens $150 miljoen op en is nu een 'unicorn' (24)

Beleggers moeten oppassen voor manisch-depressieve beurs: de lessen van Mr. Market

De beurs is in augustus behoorlijk beweeglijk en er is een behoorlijke kans dat dit de komende ma

Lees meer

Remote helpt bedrijven met het aannemen van werknemers in het buitenland – de startup haalt nog eens $150 miljoen op en is nu een 'unicorn' (25)

Faillissem*nten in industrie op hoogste niveau in 7 jaar in tweede kwartaal

Ondernemers in de industrie geven aan in de bedrijfsvoering vooral last te hebben van een tekort

Lees meer

Remote helpt bedrijven met het aannemen van werknemers in het buitenland – de startup haalt nog eens $150 miljoen op en is nu een 'unicorn' (26)

Krijg je hoge of lage AOW? Zo kan leefsituatie verschil maken als je samenwoont

Als AOW’ers niet gehuwd zijn dan is het waarschijnlijker dat elk de hoge alleenstaanden uit

Lees meer

Remote helpt bedrijven met het aannemen van werknemers in het buitenland – de startup haalt nog eens $150 miljoen op en is nu een 'unicorn' (27)

Rust scheppen in je slaapkamer? 8 dingen die je daar niet thuishoren, volgens opruimexperts

Er zijn aanwijzingen dat er een verband is tussen rommel en slechter slapen. Des te meer reden du

Lees meer

Remote helpt bedrijven met het aannemen van werknemers in het buitenland – de startup haalt nog eens $150 miljoen op en is nu een 'unicorn' (28)

Zie hoe Jeff Bezos de nieuwe raket van Blue Origin toont in een gigantische fabriek

De herbruikbare New Glenn-raket kan 45 ton in een lage baan om de aarde brengen en zal later dit

Lees meer

Remote helpt bedrijven met het aannemen van werknemers in het buitenland – de startup haalt nog eens $150 miljoen op en is nu een 'unicorn' (2024)
Top Articles
Jamaican Festival (Sweet Dumpling) Recipe
Authentic Italian Chocolate Gelato Recipe - Cooking Frog
Kem Minnick Playboy
What Are Romance Scams and How to Avoid Them
Cars & Trucks - By Owner near Kissimmee, FL - craigslist
Inducement Small Bribe
Directions To Franklin Mills Mall
Dollywood's Smoky Mountain Christmas - Pigeon Forge, TN
12 Rue Gotlib 21St Arrondissem*nt
Mama's Kitchen Waynesboro Tennessee
Imbigswoo
Olivia Ponton On Pride, Her Collection With AE & Accidentally Coming Out On TikTok
South Bend Tribune Online
Thayer Rasmussen Cause Of Death
10 Free Employee Handbook Templates in Word & ClickUp
Jvid Rina Sauce
Snow Rider 3D Unblocked Wtf
Parent Resources - Padua Franciscan High School
Osborn-Checkliste: Ideen finden mit System
Mahpeople Com Login
Cocaine Bear Showtimes Near Regal Opry Mills
Juicy Deal D-Art
The Listings Project New York
Southland Goldendoodles
Sandals Travel Agent Login
Temu Seat Covers
The Fabelmans Showtimes Near Baton Rouge
HP PARTSURFER - spare part search portal
Log in to your MyChart account
Craigslist Scottsdale Arizona Cars
How Do Netspend Cards Work?
APUSH Unit 6 Practice DBQ Prompt Answers & Feedback | AP US History Class Notes | Fiveable
Redding Activity Partners
October 19 Sunset
Panchang 2022 Usa
Where Can I Cash A Huntington National Bank Check
O'reilly Auto Parts Ozark Distribution Center Stockton Photos
Michael Jordan: A timeline of the NBA legend
Unifi Vlan Only Network
Captain Billy's Whiz Bang, Vol 1, No. 11, August, 1920
America's Magazine of Wit, Humor and Filosophy
Sam's Club Gas Prices Florence Sc
Fedex Passport Locations Near Me
UT Announces Physician Assistant Medicine Program
Honkai Star Rail Aha Stuffed Toy
705 Us 74 Bus Rockingham Nc
Dontrell Nelson - 2016 - Football - University of Memphis Athletics
Amy Zais Obituary
Advance Auto.parts Near Me
Theater X Orange Heights Florida
Vcuapi
32 Easy Recipes That Start with Frozen Berries
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated:

Views: 6237

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.